• Til Kylingen:
  • 1 Kylling
  • 1 Citron
  • Estragon
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Rød Peberfrugt
  • Porre
  • Gul Løg
  • Smør
  • .
  • Sauce:
  • 1,5 kraft fra kyllingen
  • 1 dl fløde
  • 1/4 tsk johanneskernemel
  • 1 spsk Estragon
  • 1 tsk Dijon Sennep

Det var længe siden lergryden/Römertopfen har været ud af skabet.   Men det er jo en god måde at få saftig kylling, samt få god smag på grønsagene.  Vi brugte også kraften fra kyllingen til at lave en meget god sauce til.  Kyllingen blev meget saftig og hele smagen blev god.  Til grønsager kan man bare bruge det som er i køleskabet  Jeg tager bare frem nogle centrale i opskriften så kan dere jo selv vælge om i vil have andre med.

Ingredienser for 4 personer:

LCHF Opskrifter

Sådan gør du:
Husk at lægge lergryden/Römertopfen i vand først.  Ca 20 minutter.
Hak alle grønsager

LCHF Opskrifter

Vask kylling og tør den af.  Brug saften fra en citron og gnid kyllingen med denne.  Læg de brugte citron i hulrummet på kyllingen

LCHF Opskrifter

Pensle med smeltet smør, så gnid ind kyllingen med godt med estragon.

LCHF Opskrifter

Læg grønsagene i bund af fadet og kyllingen ovenpå.

LCHF Opskrifter

Sæt lokket på og sæt den ind i en kold ovn.  Tænd til 225 grader og lad den stege i cirka 90 minutter.  Brug en skarp genstand for at stikke i låret, er saften klar, er den færdig.

LCHF Opskrifter

Tag den ud af ovnen.  Hæld af 1,5 dl kraft.  Sæt ind i ovnen igen uden lok på, så kyllingen får farve. Så den ser sådan ud.

LCHF Opskrifter

Lad kyllingen hvile mens du laver saucen.  Kog op kraften og lad den simre lidt. Tilsæt 1 dl fløde og johannesbrødkernemel.  Rør godt.  Tilsæt Estragon og Dijon Sennep.

LCHF Opskrifter

Giv det et opkog og du har en fantastisk god sauce

LCHF Opskrifter

Skær kyllingen ud.  Server med de gode grønsager og sauce

LCHF Opskrifter

Det smager fantastisk!

Først set på Lavkarbo gjort enkelt