• 750 gram torsk eller anden hvid fisk
  • 3 Æg
  • 1/2 l fløde
  • 150 g bacon i tern
  • 1,5 tsk johannesbrødkernemel
  • Flæskesvær
  • Revet ost
  • Muskat
  • Salt/Peber

Fiskegratin var en af mine favoritter da jeg var ung, eller yngre ;-)

Så derfor var jeg glad for at finde en opskrift, jeg kunne udvikle lidt mere.  Ja lagde til lidt bacon, som passer godt med hvid fisk, samtidig giver det lidt bid også. Til topping erstattet jeg brød rasp med hakket flæskesvær.  Resultatet blev meget godt modtaget der hjemme.

Min blev lidt “løs i fisken” da jeg kun steget den i 30 minutter (så forskellig tider i flere opskrifter) næste gang steger jeg den i 40 minutter så den bliver faster.

Ingredienser for 4 personer:
LCHF Opskrifter 

Sådan gør du:

Tænd ovnen til 200 grader.

Kog fisken i fem minutter
LCHF Opskrifter

Hæld fløden i gryde og lad koge 3-4 minutter.  Tilsæt johannesbrødkernemel lidt efter lidt mens du pisker kraftig, så saucen bliver meget tyk.

LCHF Opskrifter

Sæt fisk og sauce til afkøling.  Både fisk og sauce skal være kold når man blander.

LCHF Opskrifter

Mens den køler, kan du stege bacon tern.  Mens den steger kan du skille æggeblomme og hvide. Pisk hviden stiv – brug gerne Jamie Oliver tipset med en “pinch” salt, så bliver den  hurtigere stiv.

Hak flæskesvær til rasp.

LCHF Opskrifter

Når fisk og sauce er kold, start at tilsæt ingredienser. Tilsæt bacon

LCHF Opskrifter

Tilsæt fisk

LCHF Opskrifter

Tilsæt krydderier og til slut æggehvider

LCHF Opskrifter

Læg alt over i en smurt form, tilsæt rasp og ost. (nogle bruger kun ost andre kun rasp – det er et smagspørgsmål)

LCHF Opskrifter

Steg i 40 minutter – jeg gjorde det kun i 30 minutter – men den blev bogstavelig for slap i fisken! Men den så da god ud!

LCHF Opskrifter

 

Server med lidt smeltet smør og kogte grønsager eller råkostsalat.  Smager fortræffelig!

LCHF Opskrifter

Efter inspiration af opskrift på lavkarbo gjort enkelt.