• 500 gram oksekød. (Flanken eller oksefilet)
  • 3-4 stænger fra bladselleri
  • 1-2 gulerødde
  • 1 spsk hakket ingefær
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk hoisin sauce eller ”sweet bean sauce”
  • 3 tsk chili paste eller chili sauce
  • 7 ½ Spsk olie til lynstegning
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
  • ¼ tsk sukrin
  • ½ tsk ristede Sichuan peberkorn

Jeg kan godt lide den kinesiske szechuan/sichuan køkken.  Faldt over denne med oksekød, som også blev godt modtaget i familien.

Ingredienser for 4 personer.

LCHF Opskrifter

Sådan gør du.

Start med at riste de sichuanske peberkorn.  Læg dem på en tør pande og rist over middelvarme til de bliver mørke, samt du kan kende duften af de.

LCHF Opskrifter

Køl ned, og knus i en morter.  Dette kan gøres på forhånd og du kan opbevare peberet i en dåse.

LCHF Opskrifter

Skær kødet i strimler på i tynde “tændstykker”  på ca 0,7 cm tykkelse  og 7 cm længde. Skær gulerødder og bladselleri tynde strimler “julienne style” ca 0,3 cm tykke og 7 lange. Hak Ingefær. Skær forårs løgene i længder omkring 7 cm lange, og derefter ind i tynde strimler.

LCHF Opskrifter

I en lille skål, bland Hoisin sauce og chilisauce/pasta.  Det er 7,1 g kulhydrater i en ske Hoisin sauce, men det giver under 2 gram per portion.

Forvarm wok på medium høj varme i mindst 30 sekunder. (Wokken er klar, når du kan mærke varmen, når du holder i din  hånd 5-6 cm over woken overflade). Tilsæt 1 1/2 spsk olie til den forvarmede wok. Når olien er varm,tilsæt gulerødder og selleri. Tilsæt salt og lynsteg i 2 minutter under omrøring. Det skal ikke blive brunt!  Fjern fra wok.

LCHF Opskrifter

Varm 5- 6 spsk olie i wok over medium høj til høj varme. Når olien er varm, tilsæt oksekød. Lad det stege i ca 10 minutter, indtil kødet er sprødt og mørkebrunt.  (du vil høre oksekødet syde, da det tørrer ud). Splat oksekød med risvin eller tør sherry i når det er et par minutter igen.

LCHF Opskrifter
Skub oksekød op til siderne og dræne olie, så det er et par spsk olie tilbage. Tilsæt hoisin/Chili sauce. Lad det stege i ca 30 sekunder til olien er rødbrun. Tilsæt så ingefær og forårsløg .Lad det stege i et par sekunder, indtil aromatisk, tilsæt så gulerødderne  og sellerien i wokken.
Rør in sukrin og ristede Sichuan peberkorn. Smag og juster krydderier, hvis det ønskes.

LCHF Opskrifter

Serveres varm, med blomkålsris.

Serveres varm, med blomkålsris.